O mně

Moji milí snílci,

ano nazývám Vás tak krásně zasněně v závoji andělské lásky a péče a není to žádná náhoda, moc dobře vím proč!

Počátek mého života byl pro mne plný kontrastů.  Ale to je moc dobře, protože jedině tak, když člověk zakouší okolnosti  které nechce, může poznat právě to, po čem nejvíce touží, protože pokud by jsme vše dostali moc snadno, tak by jsme  si toho ani moc nevážili, však se známe…

Do svých 24 let jsem šla poměrně klasickou cestou, takovou jakou znají mnozí z nás. Jesle, školka, škola další škola, práce, samostatné bydlení, bydlení s partnerem, dovolená, zasnoubení, rozchod a tak dále.

V tu chvíli jsem si položila otázku, zda onu společensky danou a akceptovanou předlohu toho jak by to mělo správně být, budu muset dodržovat po zbytek mého života viz. velmi známá rovnice svatba ,první  dovolená, první dítě ….? Já to ale chtěla jinak!

A tak jsem se vydala na cestu, lépe řečeno do světa.

Díky  cestování jsem se mohla odpojit od neustálých domněnek, vlivů společnosti , okolí  ve kterém člověk vyrůstal a udělat tak prostor pro sebe samu.

Začátky byly krušné, věřte mi je to šok, muset stát na vlastních nohou v zemích, kde mluví jazykem kterému  nerozumíte, kde je zažitá jiná kultura, zvyky a vědět, že jediná osoba na kterou se můžete spolehnout jste vy.

Ale to je tak moc dobře, protože najednou nemusíte plnit ty klasické role hodná a poslušná dcera, partnerka, vnučka….

Člověk začíná objevovat kým vlastně je bez těchto přívlastků, je to jako loupání vrstev cibule, kdy Vám  nakonec  zůstane jen zlatý střed, vaše vnitřní podstata bytí, to kým jsem sama za sebe. A  čím více člověk pozná sám sebe, tím více může tento život vědomě naplňovat s radostí prožívat a obohacovat druhé .

Já jsem v sobě objevila především to, že jsem člověk humánní, který chce žít v harmonii, lásce a také tak vidět a nechat žít ostatní lidi, faunu i floru a pokud se někdo občas někde zatoulá do tmy, pak mu ukázat světlo.

Proto jsem se rozhodla zrealizovat tento web, ve kterém chci všechny své znovu nalezené cnosti spojit v jedno,  sdílet je s Vámi a třeba Vás i některým z článků motivovat  k tomu si něco ve vašem životě uvědomit  a  nebo ještě lépe, vykročit  vpřed.

Do budoucna bych také ráda vytvořila pracovní pozice pro maminky s dětmi s možností hlídání, vyřešit možnosti pronájmů a ubytování maminek v nouzi .

S láskou Helen

Nákupní košík