Jak si přestat škodit a dosáhnout svých cílů?

Začněme základem v němž se mé dvě oblíbené duchovní průvodkyně Ester Hicks a Teal Swan, řekla bych v celku zásadně rozcházejí, a tak je třeba, aby si každý vybral svou cestu, která je mu v daný okamžik příjemnější. Ester razí heslo, že jelikož je vše v první řadě vibrací, jež podporujeme našimi smysly a ty se následně zhmotňují do reality, je tedy třeba si dávat ,,pozor,, na to, na co naši pozornost zaměřujeme a čím si náš svět tvoříme. Oproti tomu Teal, jde více do hloubky a říká, že pokud si s sebou neseme jakékoliv trauma, které nás svým způsobem stále ovlivňuje, tak je třeba jej nejdříve v pomyslném šuplíčku vyměnit za cosi pozitivního, abychom mohli jíti dál.  

Já se aktuálně v tuto chvíli, přikláním spíše k Ester, protože každý má svým způsobem většinou možnost se na chvilku zastavit (nebo již přímo v momentu zhroucení) a uvědomit si co ho trápí – pojmenovat to a vědomě si říci, ,,Už sakra nechci, aby tato jedna epizoda mého života ovlivňovala ty další,, a přes určitý nadhled se následně mohl vědomě zaměřovat na to, co je mu příjemné a tím si toho hezkého tvořit více a více.

Někomu to ale nejde, je toho na něho moc, cítí se zavalený a neschopný dál životem jít, nedokáže si pojmenovat jednotlivé problémy, které ho trápí. Je tedy takovým ,,Zaháknutým korkem pod hladinou, který nemůže vyplavat = resistence (jdeme proti našemu proudu) plující korek nad hladinou = osvícení (jsme v souladu s proudem našeho Zdroje)

V takovém případě určitě doporučuji, pokud je to možné, najít si někoho, kdo s vámi bude schopen vše od základu probrat a pomůže Vám vytvořit nadhled nad celou situací a cestu k řešení.  

Pro ty, co si ale mohou pomoci sami, je zde desatero, jak si přestat škodit a dosáhnout svých cílů.

1 ) Být si vědomí toho, že si konstantním přemyšlením a rozebíráním onoho problému s ostatními ubližuji.

2 ) Nezaměřovat se na problém a zdržet se komunikací o tom co nás trápí s ostatními lidmi. (Každý pak většinou přihodí i tu svou ,,křivdu/problém,, a tím se točíme v kruhu)

3) Pokud nás něco trápí, zkusme si představit ,,cítit se,, tak, že nám to nevadí – tím zjemníme esenci a resistenci.

4) Naše vnitřní podstata nepůjde do našich nízkých vibrací, aby nás z nich vytáhla. Nemůže – funguje na jiné mnohem vyšší vibrační frekvenci viz. emoční škála.  Dochází tak k odpojení nás s naším vnitřním vedením, Zdrojem.

5) Poděkujme nepříjemným zkušenostem za to, že díky kontrastu nyní víme, co chceme.

6) Uvědomme si přítomný okamžik a moc toho, že si můžeme nyní říci, chci to jinak. Naše vnitřní podstata, ví v každý okamžik, kde právě jsme, neohlíží se zpět a vede nás vpřed.

7) Pokud se ptáte, na co se tedy zaměřit, je to jednoduché. Na to, co nás baví, naplňuje, dělá nám radost, potěšení…Tím si zvyšujeme naši vibraci a energii flow, která nás poté žene kupředu a přináší nám do života to, co jsme si již dávno přáli.

8) Vesmír neodpovídá na to, co slovně chceme, ale jak se cítíme.

9) Řekněme si, ,,Jsem perfektní právě tak, jak nyní jsem ,, Vše bude snadnější a snadnější …,

10) Jsem skvělá osoba a zasloužím si vše po čem toužím. Vše nepříjde najednou, stejně jako všechno jídlo, co je pro můj život připravené nesním hned, ale Vortex (vibrační realita), mi postupně můj život bude naplňovat úžasnými okamžiky všedního dne.

Nákupní košík